GIDA HİJYEN/SANİTASYON DENETİMİ/MUAYENESİ NEDİR?

Gıda hijyen ve saniyasyon denetimi; İşletmelerin daha temiz ve hijyenik koşullarda üretim yapabilmeleri, ve tüketicinin, gıda güvenilirliği açısından korunmasını sağlamak amacıyla, gıdanın üretiminden son tüketiciye arzına kadar uyması gereken genel gıda hijyeni kurallarına uygunluğunun kontrolü işlemidir.

Gıda hijyen ve saniyasyon denetimi; Uygunluk kontrolleri 17.12.2011 Tarih 28145 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Gıda Hijyen Yönetmeliği ve TS 13027 Gıda Üretim Yerlerinde Hijyen ve Sanitasyon Genel Kuralları Standardına göre yapılır.

 

HİJYEN DENETİMİNİN FAYDALARI


1 -Hijyen denetimleri işletmenin temizlik ve hijyenik yönden uygun hale getirilmesini sağlar.

2 -Hijyen denetimi işletmede, Güvenli ve kaliteli Ürün üretilmesini sağalar
3 -Hijyen ve sanitasyon  denetimi müşteri  şikayetlerin azalmasını sağlar. Bu sayede firma itibarı artar.
4 -Hijyen denetimleri tüketicilerin aldıkları ürünlerin sağlıklı ve güvenli olduklarından emin olmalarını sağlar.
5 -Hijyen denetimi mevcut ve/veya gelecekte olabilecek fiziksel, kimyasal, ya da biyolojik faktörlerden doğabilecek tehlikeleri tespit ederek önceden engellenmesini sağlar.
6 -Hijyen ve sanitasyon denetimleri tüm çalışanların ortak sorumluluğu sağlanarak etkin bir oto-kontrol sisteminin uygulanmasını sağlar.

7 - Hijyen denetimi ile personel motivasyonu ve işteki verimlilik artar.

8 -Hijyen denetimi  yasal mevzuata uygun üretim ve satış yapılmasını sağlar.

9 -Firmanın yasal denetimlere hazırlanmasına yardımcı olur.

 

HİJYEN VE SANİTASYON DENETİMİ PERİYOTLARI


Denetim periyotlarımız müşterilerimizin talebi doğrultusunda belirlenir. Arzu edersiniz aylık periyotlar la veya bir sefere mahsus denetim şeklinde haberli veya habersiz gerçekleştirilebilir.
 

YAPILAN HİJYEN DENETİMLERİDE;

-Binalar,Alt yapı koşulları, çalışma ortamları,

- İşletme, üretim koşulları, temizlik ve sanitasyon uygulamaları,

- Mal kabul koşulları,Depolama koşulları    

- Satış/servis koşulları, temizlik, dezenfeksiyon uygulamaları,

- Haşere kontrolü,

- Katı /Sıvı atıkların kontrolü,

- Alet ve ekipmanların  temizlik ve hijyen kontrolü,

- Zemin, duvar, tavan, lavabo-tuvalet  temizlik ve hijyen kontrolü,

- Aydınlatma, havalandırma  kontrolü,

- personel hijyenikontrolü,kılık, kıyafet kişisel bakım kontrolleri yapılır.

 

ARTIBEL TS EN ISO/IEC 17020 STANDARDI KAPSAMINDA TÜRKAK TARAFINDAN AKREDİTE EDİLMİŞ A TİPİ MUAYENE KURULUŞUDUR

 ARTIBEL Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına göre kurulmuş olup TC Mevzuatına göre ISO 9001 Kalite,ISO 14001 Çevre, OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği, ISO 22000 Gıda Güvenliği, IS0 13485 gibi yönetim sistemleri standartları konusunda eğitim, belgelendirme, gözetim denetimlerive ayrıca asansörlerin periyodikkontrol ve muayenesi, hijyenalanlarında muayenefaaliyetleri göstermekte olan bir eğitim , belgelendirme ve A tipimuayenekuruluşudur.

ARTIBEL ISO 9001, ISO 14001, ISO 22000 yönetim sistemleri akreditasyonu için ISO 17021 asansör ve gıda hijyenmuayene kuruluşu akreditasyonu için ISO/IEC 17020 sistem Standartları doğrultusunda TURKAK  akreditasyonuna sahiptir.

Hızlı Erişim

Akreditasyonlar & Yetkiler

Dokümanlara ulaşmak için tıklayınız

Online Başvur

Tüm başvurularınız için tıklayınız.

Sorgula & Randevu Al

Sertifika ve Rapor sorgulamaları için tıklayınız

Dokümanlar  & Formlar

Dokümanlara ulaşmak için tıklayınız

Kullanıcı Girişi

Tüm müşteri ve denetçi kullanıcı işlemleriniz için tıklayınız

Müşteri Anketleri

Müşteri anketlerimize ulaşmak için tıklayınız

Hizmetlerimiz